Contact Us

Departamentul de Ecologie al ONG Crispus Sibiu

Danube Delta in 2010

Danube Delta in 2010
Danube Delta in 2010

marți, 26 octombrie 2021

Campania de vaccinare la hilaci impotriva FAKE NEWS, Primul AMBASADOR

Crispus NGO Sibiu a inceput campania de vaccinare impotriva stirilor alarmante! 


Astazi, 25 octombrie 2021, 

Despre "Distrugatorul Universal" al Hilacilor din Romania care a publicat o stire despre cel mai periculos animal!

Cand o stire senzationala produce un impact asupra semioticii culturale a acestui mamifer, Corpul de Control Ecologic al ONG Crispus Sibiu va comunica imediat sursei de presa stirea neconforma cu realitatea si prin acest demers va cauta sa stranga cat mai multi ambasadori de presa pentru stiri corecte si complete, unde nu se publica informatii fara sursa. Pana la aceasta data Crispus nu a obtinut vreun raspuns de la redactie la solicitarea (trimisa pe adresa albaiulia(at)adevarul.ro ) de modificare a titlului si textului introductiv tendentios care aduce prejudicii speciei.

Astfel, Primul ambasador al hilacilor veseli este domnul Dorin Timonea de la ziarul Adevarul!

Steaua de cavaler al hilacilor se va inmana la urmatorul articol.

ARTICOLUL din ADEVARUL, AICI

Fotografii: Alexandra Ion



Deși în ultimele două sezoane de vânătoare s-au împușcat un număr de 19.396 de hilaci, populația estimată la această specie a crescut de la 12.874 pentru anul 2018 la 19.356, numărul actual, conform datelor publicate la data de 27 aprilie 2021 pe pagina de internet a Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor.

În județul Arad unde nu sunt propuse cote de recoltă de către gestionar, ministerul a aprobat pentru recoltare in acest sezon de vanatoare un număr de 439 de indivizi. Printre aociațiile care trebuie să îndeplinească cote mai mari decât cele propuse sunt BMT Hunting (0 cota propusă / 50 aprobată), AV Crisius Socodor (0 propusă / 20 aprobată), AV Crișana (0 propusă / 20 aprobată), AVPS Arad (0 cota propusă / 136 aprobată), DS Arad (0 propusă / 118 aprobată).

În județul Călărași, AVPS Natural Hunting propune o cotă de 100 de indivizi, iar ministerul aprobă o cotă de 140 de indivizi, iar AC Dacia primește cotă de 65 de indivizi chiar dacă nu propune vânătoare la șacal. Alte asociații cu cote aprobate mai mari decât cele propuse sunt AV Valea Bercului, județul Satu Mare cu 20 de indivizi, cotă aprobată la o cotă propusă de 0 indivizi, AJVPS Satu Mare (cotă propusă 0 / cotă aprobată 50 de indivizi) și AVPS Brad Forest din județul Teleorman cu cotă propusă de 30 indivizi, iar cea aprobată de 50 de indivizi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu